Kezelési módok

Akupresszúra

Olyan különleges pontok rendszere az emberi szervezetben, melyet a kínaiak már 4000 éve ismernek. Ezeknek a pontoknak a környezetükhöz viszonyított elektromos vezetőképessége kimutathatóan akár tízszerese a szomszédos bőrnek. A pontok aktiválásának az alapja a belső szervi bőrkapcsolat. A bőrből a gerincvelőbe futó és a gerincvelőből a zsigerekhez induló idegek a gerincvelői reflexív egy szakaszán együtt futnak. Amikor a pontok fájdalomérzékenységét tapasztaljuk, a belső szerv vetül kifelé (ezért tudjuk diagnosztizálásra is felhasználni), kezeléskor pedig a bőringerület adódik át befelé. A kínaiak szemléletében az emberi szervezet összefüggő, egységes rendszer, melyet 12 funkciókör alkot. Ennek megfelelően 12 fővezeték (meridián) szerepel a térképeken, melyekhez a test elülső és hátsó középvonalában futó vezetékpár csatlakozik. A kereken 360 akupunktúrás pont ezeken a vezetékeken keresztül kapcsolódik egymáshoz, itt kering az élet energiája is. Ha ez az energiaáramlás megakad, akkor a vonatkozó szerv működésében - lehetséges,hogy mindjárt legalább kettőben – funkciózavar áll be. Ott, ahol a töltések termelődnek, töltés felhalmozódás folytán akad meg a szervműködés (hyperfunkció). A másik helyen pedig nem kapja meg a szerv működéséhez szükséges energiát. Ez utóbbi hypofunkciót eredményezhet. Az így eltömődött csatornapontokat nyitjuk meg és így alakul ki az egyensúly. E pontok érzékenysége, nyelv- és pulzusdiagnosztika segítségével történik az állapotfelmérés is. Kiegészítő kezelésként alkalmazunk még köpölyt, moxát, fülgyertyát is.

Ugrás a tetejére

Köpölyözés

A köpölyözés az ókorból ismert eljárás, Mezopotámiából származó emblémák szerint már i.e. 3000 évvel is ismert volt. A régi görögöknél a köpölyöző harang neves orvosok jelének számított .  Magyarországon "pohárvetés"-ként volt ismeretes. A XIX. századig a módszer világszerte elterjedt és hatásos eljárásként alkalmazták számos betegség kezelésében.  Később azonban a klinikai - kémiai kutatások előtérbe kerülésével méltatlanul teljesen kiszorult a gyógyászatból. Manapság leginkább a keleti gyógyítók és a természetes gyógymódokkal dolgozó szakemberek alkalmazzák.

Előnyei

 • Egyszerű, olcsó, és széles körben alkalmazható,
 • Hatása gyors és tartós,
 • Nincs mellékhatása,
 • Növeli a szervezet ellenálló képességét,
 • Kiválóan alkalmas megelőzésre.

A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Ennek hatására lazulnak az izmok, és javul a terület vérellátása. Az e szelvényből kiinduló pozitív ingerek, hasonló pozitív elváltozásokat eredményeznek a zónához tartozó belső szervekben is, javítva azok vérkeringését, anyagcseréjét.
A köpölyözés a meridiánrendszer, akupunkturás pontok, Head-zóna elmélet szerint alkalmazható. A Head-zónák perifériás, vegetatív és érző idegvégződések izgatásával különféle belső szervek működése stimulálható ill. görcsök oldhatók. Hely szerint csökkenthető a fájdalmat kiváltó prosztaglandinok szintje is, továbbá az érzőidegek ingerlésével más hasonló fájdalomcsillapító vegyületek szabadulnak fel.

A köpöly anyaga lehet: Szaru, bambusz, kerámia, de leginkább üveg. (Van kifejezetten köpölycsésze, de egy vizespohár is megfelelő e célra) Ebben jól láthatók a lezajló folyamatok, valamint könnyen tisztántartható. Különböző méretekben használjuk.
A köpölyöző csészéből a levegő eltávolítása mechanikus úton történik, pumpa segítségével. A hagyományos változatban, alkoholos vattát tekerve egy pálcára, s azt meggyújtva, a szájával lefelé fordított csészéből a lánggal elhasználjuk az oxigént, majd a csészét a bőrre helyezzük. A vákuum felszívja a bőrt.


A köpölyözés fajtái:

Villám köpölyözés. Felhelyezett csészét azonnal le is vesszük. Ezt megfelelő bőrpírig ismételjük. Leginkább idősebbeken, vagy gyermekeken alkalmazzuk.
Az egyszerű köpölyözés. Felhelyezett csészét megfelelő bőrpír, vagy időtartam eléréséig fennhagyjuk.
Hólyaghúzó. A csészét időn túl hagyjuk fenn. Ennek hatására vízhólyagok keletkeznek a csésze alatt.
Csúsztatós (nyúvasztás ). Ez a legdrasztikusabb eljárás. A bőrt megkenjük valamilyen gyógy-krémmel vagy olajjal. Egy köpölyt helyezünk fel, melyet lassan fel-alá csúsztatunk a kiválasztott zónán. Eredményeképpen pontszerű szövetközti bevérzések keletkeznek, amely vérzés 4-6 nap alatt történő felszívódása nyújt lehetőséget a tartós ingerlés megteremtésére. (gerincproblémák esetén a gerinc mellett végezzük a csúsztatást, míg tüdő,- ill. mellkasi problémáknál a bordák lefutását követjük.)
Véreztetés. Ez a módszer akkor jó, ha rövid időn belül nagyon gyors eredményt kell elérni. Kivitelezése három élű tűvel többször szúrunk egy pontba, vagy úgynevezett szilvavirág kalapáccsal ütögetjük meg a területet, melyre ráhelyezzük a csészét. Vákum hatására a terület vérezni fog. Alkalmazása hazánkban nem javasolt.


Köpölyözés gyakorisága

Ez mindig a betegség ill. a panasz jellegétől és a szervezet állapotától függ. Általánosan elmondhatjuk, hogy amíg a köpöly nyomok észlelhetők, vagy láthatók, addig még tart a kezelés folyamata.

Kinek használ

Alkalmazása rendkívül széles skálán mozog. A belgyógyászati zavaroktól kezdve, az izületi, és csont bántalmakig szinte minden esetben alkalmazható.


Ellenjavallatok

Lázas állapotban, bőrfekélyek, akut szívelégtelenség, fejlődő gümőkór, menstruáció idején, vérzéssel járó betegségek, vérzékenység, fertőző betegségek, terhes nők hasi részén.

Ugrás a tetejére

Moxibúció

A moxibúció hővel történő gyógykezelési forma, amivel a test akupunktúrás pontjait stimulálják. A kifejezés a japán mogusa ("fekete üröm") illetve a latin bustion ("égetés") szavak összetételéből származik. Kínában 3000 éves írást találtak arról, hogyan használták az ürömvirágot gyógyításra.
Többféle moxibúciós technika létezik: közvetlen moxibúció és közvetett moxibúció.

Jelenleg a legnépszerűbb moxibúciós technika a közvetett moxibució, mivel kisebb valószínűséggel jár égéssel vagy fájdalommal. A közvetett moxibúció során a kezelő egy meggyújtott végű moxa rúd (kb. szivar méretű és formájú) parázsló felét kb. 1-2 ujjnyi távolságban az akuponthoz tartja, amíg a bőr enyhén ki nem pirul, hogy a hőt égés nélkül a megfelelő területre juttassa. A hő intenzitását a beteg állapotának és komfortérzetének megfelelően kell szabályozni. A közvetett moxibúciót lokális, fokozatos értágítást kiváltandó használják. A helyi vérbőség kiváltása mellett a közvetett moxibúció ügyes alkalmazásával rendkívüli komfortérzettel járó mély relaxációs állapot stimulálható.
A moxibúció a hagyományok szerint Észak-Kínából származik. Mongóliában, ahol a tél hideg és csípős, erősen szeles, sok problémát és degeneratív betegséget gyógyítottak moxibúcióval.
A moxibúciós terápia akupunktúrával kísérve nagyon hatékony lehet sokféle betegség gyógyításában, mint hátfájás, izommerevség, fejfájás, migrén, arthritis; emésztési rendellenesség; idegesség; nőgyógyászati problémák, mint menstruációs görcsök, rendszertelen menstruáció, terméketlenség.
Moxibúciót sokféleképp lehet alkalmazni, és az alkalmazott módszernek megfelelően az általa kiváltott lehetséges fiziológiai reakció is sokféle lehet. A moxibúció típusának körültekintő kiválasztásával a módszert a legtöbb betegnél biztonsággal lehet alkalmazni.

Miért gyakori része a moxibúció ma az akupunktúrás kezelésnek?

Egészen jelen évszázadunkig, a "modern orvoslás" kifejlődéséig Kínában és Japánban az akupunktőrök töltötték be az orvos szerepét. Azokban az időkben a rendelőkben a betegpopuláció meglehetősen vegyes volt. Sok olyan beteg volt, akik akut, életveszélyes állapotban voltak, pl. súlyos fertőzés, szisztémás gyulladás stb. következtében. A hagyományos kínai orvoslás szerint e betegségeket kifejezetten "forró jellegű tünetek" jellemzik, melyek jelentékeny lázzal járnak.
A mai betegpopuláció sok mindenben eltér a múltbelitől. Az akupunktőrök ritkán találkoznak súlyos akut állapotokkal, inkább krónikus, fájdalmas állapotú betegek keresik fel őket funkcionális rendellenességekkel, vagy stresszel kapcsolatos problémákkal. Az ilyen krónikus állapotok nagy részében a beteg állapota hideg természetű. Egyes esetekben, még ha a beteg a hő tüneteit is mutatja, valójában a szervezet látens krónikus hideg állapotáról van szó, ami hő jellegű tüneteket produkál, mivel a test az egyensúlyt próbálja visszaállítani.


Miért van több hideg állapotú beteg ma, mint a múltban?

A hideg állapotot a szervezet túlhűtése váltja ki. A technikai fejlődés következtében szervezetünket a hidegnek sokkal nagyobb mértékben tesszük ki, mint régen. Két ilyen dolog, amire a múltban nem volt példa, a hűtőgép és a minden irodában, gyakran háztartásban is megtalálható légkondicionáló. Sokan isznak rendszeresen nagy mennyiségben jeges italokat, vagy esznek fagylaltot. A légkondicionálók minden bizonnyal kényelmessé teszik az életünket a forró nyári napokon, ugyanakkor ezáltal nemcsak télen, hanem egész évben ki vagyunk téve a hideg szélnek. A múlttal ellenben a hideg állapotok már nemcsak a hideg klímájú területeken figyelhetőek meg, hanem a modern világ bármely részén, még az egyenlítői trópusokon is. Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy sok gyógyszer, még a közismert fájdalomcsillapítók is ismertek arról, hogy csökkentik a test hőmérsékletét. A hideg állapotok másik általános okaként tartják számon a gyümölcsök és nyers zöldségek nagy mennyiségű fogyasztását, valamint a folyamatos mentális vagy érzelmi stresszt, melyek a vér és a chi lassabb keringéséhez vezetnek.

Hideg okozta betegségek lehetnek

Nyak-, váll-, kar merev, hideg és fájdalmas, kisujj zsibbadt, merev, alhasi fájdalmak, csípő fájdalom, nehéz lábmozgás, térd dagadt, izomgörcsök, bénulások, nehéz beszéd, szem-, száj-, arcrángatózás, hallásvesztés, fülzúgás, aranyér, stb...

Mindezeknél a betegségeknél fontos kivédeni, megelőzni a káros környezeti hatásokat.

Ugrás a tetejére

Fülakupunktúra

Milyen esetekben célszerű igénybe venni?

Ahhoz, hogy ezt megállapíthassuk, ismernie kell néhány fontos dolgot. Fülakupunktúrával az egyes szervekre, így az egész szervezetre lehet kedvező hatást gyakorolni, ami a szervezet öngyógyító, regeneráló erejének aktiválását, a megfelelő energiaáramlást idézi elő. Ez a különböző beteg szervek egészséges működéséhez vezet, ami pedig a gyógyulást jelenti.

Melyek azok az élethelyzetek, amikor célszerű megfontolni az igénybevételét?

- ha Ön gyógyszerek és mellékhatások nélkül szeretne rendbe jönni egészségileg
- ha Ön szívesebben választja az ősi tudáson alapuló hagyományos gyógymódokat

 

 

 

Melyek azok a betegségek, amikor célszerű a fülakupunktúrát igénybe vennie?

Fogyáshoz, fogyókúrás terápiaként
Méregtelenítésre
Depresszió, hangulatingadozások esetében
Már az első alkalom is nyugtató hatású, helyreállítja a vegetatív egyensúlyt
Ízületi fájdalomra
Májbetegségeknél
Epehólyag gyulladásnál
Szenvedélybetegségek, addikciók (függőségek) esetén
Dohányzásról való leszokásra
Alkohol elvonási tünetek, alkohol utáni "sóvárgás" csökkentésére
Gyógyszeres elvonási tünetek csökkentésére
Minden szerfüggőségben szenvedő tüneteinek csökkentésére
Vérzéses megbetegedéseknél, pl. menstruációs problémák, vashiányos anaemia, neuralgia, hematológiai (vérképzőszervi) betegségek
Szívbetegségnél
Izomgyengeség, remegés, paralízis
Mellkasi nyomás, hasi felfúvódás
Urogenitális rendszer megbetegedéseinél (húgy- és ivarszervek betegségei)
Potenciazavarok esetén
Nőgyógyászati betegségeknél
Vizelet visszatartási problémák esetén
Segíti a csonttörések gyógyulását
Köhögés csillapítására
Agresszivitás esetén
Szemgyengeségnél
Fül betegségeinél
Fogfájás, fogínyvérzés esetén
Fejfájásnál
Félelem oldására
Vegetatív idegrendszeri zavaroknál
Csökkenti a gyász fájdalmát, és a szomorúságot
Álmatlanságban szenvedőknek
Pszichés problémák csökkentésére
Láz és gyulladás csökkentése
Szédüléses esetekben
Légzőszervi megbetegedések: asztma, TBC, köhögés, influenza, melléküreg gyulladásoknál
Bőrbetegségeknél
Vérkeringési zavarok esetén
Szabályozza a verejtékmirigyek működését, csökkenti az izzadást
Hasmenés, székrekedés, bélhurut esetén
Görcsoldásra, lazításra, pl. epe-és bélgörcsöknél
Vesebetegségekben
Vérnyomás ingadozásra
Emésztési problémákra mindenféle esetben
Összességében elmondható, hogy a fülakupunktúra az egész szervezetre kiegyensúlyozó hatással van. Testre és lélekre egyaránt. Nem csak testi szinten, hanem a pszichés gyógyulásban is segít.
A szervek fülakupunktúrás gyógykezelése ősidők óta ismert a hagyományos kínai orvoslásban.

A NADA protokoll szerint dolgozom, ami a leghatásosabb öt pont kezeléséből áll.

Ugrás a tetejére

Feng-shui

Szintén a kínaiaktól eredő 4000 éves tudásanyag, ami régen csak a császárok kiváltsága volt. Az Univerzumot a "CSÍ", az életenergia hatja át. Ez az energia áramlik az emberi szervezetben is. A kínai térrendezéssel foglalkozók tapasztalati tényekre alapozva állítják: a CSÍ átjárja a környezetünket, áramlik a lakásunkban, munkahelyünkön. Nem véletlen a közmondás: "Életünk tükre a lakásunk." A feng shuival olyan helyzeteket tudunk teremteni, ami megváltoztatja az energia áramlását, és ezzel esélyt ad egy sikeres, harmonikus, kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez.

Nem működnek dolgai? Rosszul érzi magát otthon v. munkahelyén? Talán gyermekével vannak gondjai?

Kérje tanácsunkat!

 

MIKOR AJÁNLOTT A FENG SHUI TANÁCSADÁS?

Harmónia a természettel

Már most is a Feng Shui szabályait követve élünk. Meglepőnek tartja? A térrendezés évezredes tanai ugyanis nem hasra ütésszerűen keletkeztek, hanem a természeti törvények tényszerű, következetes megfigyelése által. A természetben tapasztalható harmónia megjelenik emberi Életünkben is. Ahol e kiegyensúlyozott rendszer sérül vagy felbomlik, ott energetikai problémák keletkeznek. Energetikai probléma többek közt a vita, a veszekedés, az álmatlanság vagy a felfrissülést nem hozó alvás, a kudarcokkal tarkított életút, a fizikai és mentális betegségek, a tanulási nehézségek, a sorozatos bukások, ahogy a magánéleti zavarok is.

Amennyiben emeljük környezetünk energiaszintjét, úgy érzékeljük a harmónia megjelenését. Életöröm,
boldogság, személyes sikerek, elismerés, egészségi állapotunk javulása, gyógyulás, emberi kapcsolataink minőségi átlényegülése, tanulmányi eredményeink gyökeres változása formájában. Sokan szerencsének vagy csodának tulajdonítják ezen eseményeket. Ám, nem azok! Hanem a természetes, kiegyensúlyozott létünk velejárói.

Hogy érthetőbbé váljon, elmagyarázom röviden mit is rejt e pár soros megállapítás. A bolygónkon minden energia. Így minden földi eseménynek megvan a maga rezgésszintje. Az azonos rezgésminőségek
vonzzák egymást. Ez a vonzás univerzális törvénye. Minél alacsonyabb szintű energiával bír egy ember, annál alacsonyabb szintű életeseményeket vonz magához. Az energiaszint emelésével azonban mindez változtatható, minőségileg javítható.

A Feng Shui alapvető célja a környezetünk energiaminőségének magasabb szintre emelése. Ezáltal következik be az életesemények változása. Semmi mágia vagy kínai hókusz-pókusz! Csak a természeti törvények tudatos és következetes alkalmazása a saját emberi körülményeink között, városi otthonainkban, munkahelyünkön.

KINEK AJÁNLOTT A FENG SHUI TANÁCSADÁS?

A Feng Shui tanácsadás Önnek ajánlott, amennyiben szeretné jóval tudatosabban irányítani Sorsát,
megtapasztalni e változásokat a mindennapjaiban. Kevesebb energia-befektetéssel, hatékonyabban élni és dolgozni. Egészséges környezetben elégedettebb, boldogabb Életet teremteni Önmagának, családjának vagy akár munkatársainak.

A Feng Shui segítségével harmonikus állapotba hozható a fizikai környezetünk energiája. Ezáltal válik.

számunkra könnyebbé a mindennapi Élet történéseinek, eseményeinek megélése. Csökken a felesleges idegeskedés, a stressz, ritkulnak a meddő viták, minőségileg változik anyagi helyzetünk, javíthatunk egészségi állapotunkon, párkapcsolatunkon, sok éve húzódó, döntésképtelen helyzetek oldódnak meg a környezetünk megváltoztatásával. A Feng Shui lehetőséget teremt az egyéni alkotó erőink felszabadítására, a fizikai - lelki és szellemi egészségünk helyreállítására.

Amikor úgy érezzük ezen célok valamelyikét vagy akár többet is szeretnénk megvalósítani, akkor érdemes Feng Shui tanácsadóhoz fordulnunk. A Feng Shui tanácsadó ugyanis nagyobb tapasztalatával biztosabban és könnyebben tudja feltárni azon enWergetikai problémákat, gócokat, melyek változtatásért kiáltanak, míg az alapvetően már kedvező helyzeteket tovább tudja erősíteni.

Feng-shui trükkök

Gyertya-mágia

Szeretném bemutatni a Feng Shuiban jól ismert Yin Yang gyertyát.Mint tudjuk, az eredeti Yin Yang szimbólum fekete és fehér színű, és a harmóniáért való küzdelmet szimbolizálja. Ha gyertyaként a két színt összeégetjük, energiát szabadítunk fel. Nos, ezt az elvet továbbgondolva, más és más színű gyertyákat is égethetünk saját energia - azaz Gua számunknak megfelelően.

Gua számok Elemek Színek
1 Víz elem fekete kék
2, 5, 8 Föld elem sárgától barnáig
3, 4 Fa elem zöld
6, 7 Fém elem fehér
9 Tűz elem vörös

Eszerint, ha a Gua számunk 9-es, párunké pedig 3-as, akkor egy piros és egy zöld gyertya összeállítása az ideális. A két szín egybeolvadása a szeretet és a megértés energiáját erősíti.

A Yin Yang gyertya misztériumáról egy érdekes történetet mondok el: "Egy barátnőm nem hallott a Feng Shuiról, de kedvenc gyertyái közé tartozott a Yin Yang páros gyertya. Minden este meggyújtotta a fehér-zöld gyertyapárost, és hamarosan elkezdett udvarolni neki egy, a gyertya színeit hordozó focicsapat rajongója. A párkapcsolat nem tartott sokáig a sok meccs miatt. Barátnőmnek még volt néhány ilyen gyertyája, és mit sem sejtve élvezte hangulatukat. Jött a következő udvarló. A barátnőm Fa elemű, így ez a kapcsolat sem tarthatott sokáig, mert a fiú erős Fém elemű volt (A Fém elem rombolja a Fa elemet). Ezután alkalmazta a Feng Shui elvét. Tudatosan kék és zöld színű (Víz - Fa elemű) gyertyákat használt... Azóta is boldog Víz elemű párjával."

 

Ha csak utólag derül ki, párunkkal nem illünk össze .

Ha tehát valaki Tűz elemű és párt keres, akkor használjon a saját vörös gyertya színéhez zöld vagy sárga gyertyát, hiszen mind a kettő harmóniában van a vörössel. A Fa elem zöld színe támogatja, míg a sárgának ő ad le segítő energiát. Ez a titok nyitja. Nosza, próbáljuk ki! Ha már párban élünk, és épp a párunk eleme rombol bennünket, vagy épp fordítva, épp mi romboljuk társunkat, (Föld és Víz elem esete: Föld gátak közé szorítja a Vizet), akkor a két gyertya színének egymásba olvadása segíti áthidalni az elemek közötti feszültséget.

Valenti napi gyertyamágia

A gyertya varázslatos fénye melegséget és bensőséges hangulatot kölcsönöz szobánknak, romantikus érzésekkel tölt el bennünket, és bármilyen eseményt még különlegessebbé, ünnepélyesebbé tesz, de nyugtatóként, lazítóként is hat. Válasszuk hát bátran a gyertyafény melletti fürdőzést, tervezzünk szerelmünkkel gyertyafényes vacsorát, vagy díszítsük pislákoló mécsesekkel a szobát. Már egyetlen szál gyertya fénye is segíthet feloldani a harsogó villanyfény keménységét, s így meghitt hangulatban beszélgethetünk. A lágyabb megvilágításban könnyebben jutnak felszínre érzéseink, szinte meglágyul lelkünk.


Jó hálószoba Feng Shuival

A Feng Shui a térrendezés ősi kínai művészete. Filozófiája szerint a hálószoba otthonunk nagyon fontos, ha nem a legfontosabb területe. Ez az elsődleges helyszíne az alvásnak, a pihenésnek és a megújulásnak. Ez az a szoba, ami leginkább összefüggésben van a partnerkapcsolatunkkal, házasságunkkal. Ezért a háló a lakás legelkülönítettebb, legfélreesőbb helyisége legyen - az a hely, ahol kényelemben, biztonságban és védve érezhetjük magunkat a "hagyjál most egy kicsit békén" időszakokban.

Élő lakás

A Feng Shui filozófiájában a lakás élőnek tekintendő (van lelke, hangulata, azaz Chi-je), sőt saját horoszkópja - úgynevezett otthonhoroszkópja - is van. Ehhez minden esetben szükség van az épület pontos tájolására és építési idejére. Az alábbi csoportokba gyűjtött térrendezési elvek mellett tehát maga a otthonhoroszkóp is hatással van egy párkapcsolatra, ezért szerencsésebb, ha valaki több szoba közül választhatja ki a hálószobát. Ehhez a tudományrészhez mindenképp tanácsadóhoz kell fordulni, de most nézzük a legegyszerűbb elveket!

Hol legyen a hálószoba?

Ha a bejárati ajtótól távolabb van a hálószóba, akkor úgy érezzük majd, hogy képesek vagyunk ellenőrizni otthonunkat és életünket, így a pihenésünk zavartalan. Nem szerencsés, ha a hálószoba a Chi szájánál (a bejárati ajtónál) van. Ez az egyik fél gyakori távollétéhez, azaz házassági problémákhoz, vagy a párkapcsolat felbomlásához is vezethet.
Ne tegyük a hálószobát garázs fölé, se forgalmas utca melletti helyiségbe, vagy ahol az út közvetlenül a hálószoba felé vezet. Ide sorolhatók azok a hálószobák is, amelyek szomszédosak a garázzsal, ahol az autó közvetlenül a szoba falánál áll meg. A Feng Shui ezekről a helyekről úgy nyilatkozik, hogy elszáll az ott alvók szerencséje. Ha a szoba az utca mellett van, az aktivitást, álmatlanságot, türelmetlenséget és ingerültséget okozhat.

Szerelmet hozó ágy

A "parancsnoki pozíció" a legkedvezőbb és a legszerencsésebb pozíció az ágy elhelyezésére. A parancsnoki pozíció fogalma az alábbi alapelvekre épül. Az ágy hálószoba ajtóhoz (a Chi szájához) viszonyított helyzete fontos, de az égtájakat sem hagyhatjuk figyelmen kívül (kelet, dél, nyugat, észak). Szerencsések vagyunk, ha a számunkra kedvező irány megegyezik a szoba parancsnoki pozíciójának irányával. (A Feng Shui kiszámolja az egyén kedvező irányait, hogy energiái segítsék a pihenésben.) Az ágy helyzete tegye lehetővé, hogy minél nagyobb teret lássunk be az ágyból nézve - minél többet látunk a szobából, annál nyugodtabbnak, fesztelenebbnek, és biztosabbnak érezzük magunkat. Legyen az ajtó (a Chi szája) könnyen látható az ágyból, mert ez a béke és a biztonság érzetét kelti. Az ágy ne legyen pont szemben a chi szájával, vagyis az ajtóval. Az ilyen helyzet baleseteket és egészségi problémákat okozhat. Az ágy fejvége legyen a falnál. Ez biztonságérzetet ad.

Könyv, polc, száraz virág

Nem mindegy, hogy lakásunk mely területére esik a háló. A Feng Shui a lakást nyolc egyenlő nagyságú cikkelyre osztja, ezek mindegyike egy-egy életterület. Sorrendben: karrier, tudás, egészség, gazdagság, hírnév, párkapcsolat, kreativitás és végül a segítő emberek. Ha megfelelő szimbólumokat használunk, akkor segíthetjük ezeket az "energiákat".

A hálószobába nem szerencsés a családról, a gyerekekről képeket kihelyezni. A háló két emberé, a legféltettebb terület, ezért itt csak a párkapcsolatra jellemző képek legyenek. Alvó helyünk közelében nagy mennyiségű könyvet ne tároljunk, főleg spirituális témájúakat ne, ugyanis körülöttünk mindennek energiája van, így nem elképzelhetetlen, hogy az ilyen könyvek rezgései miatt nyugtalanul alszunk majd.
Távolítsunk el minden elpusztult és elszáradt virágot a hálószobából, sőt az egész lakásból, ezek ugyanis az elmúlást jelképezik, az "elhasznált" energia pedig nem segít abban, hogy élénk, vidám társra találjunk. Akvárium és csobogó használata tiltott a hálóban: ezek ugyanis aktivizálják az energiákat, nem hagynak békés álmot.

Ugrás a tetejére

Syogra Jade Masszírozó ágy

A jade féldrágakő chi sugárzása hasonló hullámhosszúságú, mint az emberi sejteké, így erősíti immunrendszerünket, méregtelenít és stimulálja belső energiáinkat. A tömör jade kövekbe beépített héliumizzók hőenergiát hoznak létre, így lazítják a feszes izmokat végig a gerinc vonalában, ezzel egyidőben az infravörös sugárzás is kifejti jótékony hatását és erősíti az egész test meridiánjainak működését. Visszaállítja a mentális és fizikai erőnlétet, enyhíti a stresszt és a depressziót. Rendszeres használata beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, jó hatással van a vércukor szintre, a vérkeringésre és a vérnyomásra is. A hát és derékfájás leggyakoribb okai a rossz testtartásban, a helytelen gerincterhelésben, a testmozgás hiányában és a túlhajszolt stresszes életmódban keresendők. A testtartás a gravitáció függvénye: minden egyes csigolya az alatta lévőn támaszkodik. A szomszédos csigolyatestek között rugalmas porckorongok találhatók, melyek terhelés hatására összenyomódnak, veszítenek nedvességtartalmukból és lelapulnak. A SYOGRA Jade Masszázságyon való kezelés nyújtja a gerincoszlopot, ezért a porckorongok ismét hidratálódnak, megőrzik eredeti méretüket és alakjukat. Szabaddá teszi az idegszálakat, erősíti a csontokat, enyhíti az izom és izületi fájdalmakat. 4 db különlegesen széles és nagyméretű jade kő görgő biztosítja a hát masszírozását és egy külön rugós szerkezet a nyakrészt is. Ugyanígy a lábrészen is 4 db görgő masszírozza a fáradt lábakat.

EGSZERŰEN CSAK FEKÜDJÖN LE ÉS ÉLVEZZE A LAZÍTÁS EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYÉT, TESTE, SZELLEME ÉS LELKE FELÜDÜLÉSÉT. ENERGETIKUSABBNAK ÉS FRISSEBBNEK ÉRZI MAGÁT, MINT KORÁBBAN!

Ugrás a tetejére

MORA terápia

Világunk kölcsönösen egymásra ható rezgéshalmazokból épül fel. Az emberi szervezet e rezgéseinek mérésén alapul a MORA diagnosztika és terápia, mely a szervezet energetikáját harmonizálja azáltal, hogy a kóros rezgéseket kioltja, s beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A beteg két kéz- és két lábelektróda segítségével állandóan összeköttetésben áll a készülékkel, így a szervezet energetikai állapota folyamatosan monitorozható.A terápia mellékhatás- és fájdalommentes, megterhelést nem jelent a szervezet számára, így gyermekeknél is jól alkalmazható. A MORA TERÁPIA egyesíti az ősi kínai gyógymódot a legkorszerűbb biokibernetikai rendszerrel, hogy a szervezet saját elektromágneses rezgéseinek szabályozásával helyreállítsa testünk önszabályozó mechanizmusát.

MIRE JÓ A MORA?

 • betegségek megelőzése
 • jó ált. állapot megőrzése
 • allergia gyógyítása
 • gombás betegségek
 • migrén
 • kismedencei szervek betegségei
 • mozgásszervi-, érrendszeri
 • emésztőszervi megbetegedések
 • fogászati gócok felkutatása
 • dohányzásról leszoktatás.

Lásd bővebben: www.juharos.hu

Ugrás a tetejére

Bach - virágterápia

A Bach - virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerét, amelyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk, egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.
A Bach - virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek egyre több család házi patikájának állandó részét képezik. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

A Bach-virágterápia fő jellemzői:

 • A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágesszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.
 • Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is. A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet, amely minden ember számára elérhető, hiszen önmagában hordozza annak lehetőségét.
 • A 38 eszencia viszonylag könnyen átlátható (szemben a homeopátiában fellelhető több ezer szerrel).
 • Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélek "diszharmonikus" vagy negatív állapotaira.
 • dr. Edward Bach a Bach-virágterápia rendszerén belül csak vadon élő növények virágait használta fel az eszenciák készítésére. A virágeszenciák oldat formájában kerülnek forgalomba, de esetenként találunk a homeopátiában ismert globulusok alakjában is.
 • Az eszenciák előállítása és használata egyszerű módszerekkel történik. Ilyen módszer a napoztatásos és a forralásos módszer is. Az elkészítési eljárásból fakadóan a Bach-virágterápia eszenciái speciális és mellékhatástól mentes szerek, így nem alakulhatnak ki allergiás tünetek sem, mivel nem tartalmaznak virágport sem egyéb allergizáló anyagot.
  A Bach-virágterápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges – a teljes üveg tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem okoz panaszokat, így a Bach-virágterápia mind a felnőttek, mind a gyermekek számára biztonságos kezelési módszer.
 • A diagnosztikai eszközök közül sokféle megoldás jöhet szóba (pl. izomteszt (kineziológia), szenzibil, inga, kártya, spontán választás, asztrológia stb.). Ám dr. Edward Bach szerint a megfelelő szer kiválasztásához valójában semmi másra nincs szükség, csupán "józan észre", beleérző képességre oda- és megfigyelésre, valamint a virágok ismeretére.
  A Bach-virágterápia hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának is: jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel.

A virágeszenciák az élet számos területén alkalmazhatók:

Érzelmi problémák, a lelki egészség fenntartása és/vagy helyreállítása esetén: Valójában ez a Bach-virágterápia erőssége, hiszen dr. Edward Bach felismerve az érzelmeknek az egészségre gyakorolt hatását, már a kezdetektől fogva kutatta, hogyan lehetne közvetlenül a lélekre hatni, azt pozitívan befolyásolni. Ha az ember valamilyen negatív lelkiállapottól szenved (például a türelmetlenségtől, a féltékenységtől, a dühtől, az irigységtől vagy a félelemtől), akkor a Bach-virágterápia eszenciáinak segítségével helyreállíthatja belső egyensúlyát, s így megelőzheti, hogy komolyabb betegsége alakuljon ki.

Személyiségfejlesztés, valamint a belső béke megteremtésének eszközeként: Az eszenciák használata által az ember kialakíthatja a lelkében az egyensúlyt, megteremtheti a belső békét. A Bach-virágterápia alkalmazása révén ez még akkor is sikerül, ha az egyén hajlamos negatív érzelmi állapotok szélsőséges előidézésére (pl.: bánat, levertség, szorongás, szégyenlősség, félősség, visszahúzódás, kóros önbizalomhiány, stb.…)

Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése esetén:

A Bach-virágterápia módszere lehetőséget teremt az azonos betegségtől szenvedő emberek kezelésének különbözőségére, így a Bach-virágterápia megvalósítja a természetgyógyászat egyik jelentős alapelvét, az egyedi, egyénre szabott kezelést. dr. Edward Bach szerint a lelkiállapotokban megjelenő különbség mutatja, hogy elsősorban a lélek az, amely megbetegszik, tehát azt is kell kezelni. A krónikus betegségben szenvedők például gyakran türelmetlenné, ingerlékennyé és lemondóvá válnak. A virágeszenciák azonban reményt nyújtanak, és nyugalmat biztosítanak, s így beindulhat a gyógyulási folyamat. Manapság egyre több betegségről derül ki, hogy kialakulásának hátterében, jelentős százalékban lelki eredetű zavarok állnak.

Sokk és vészhelyzetek valamint lelki stresszhelyzetek gyors és hatékony kezelése esetén:

Az 5 virágeszenciából álló keverék, az Elsősegély-csepp elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező testi vagy lelki traumák esetén ajánlott, amikor kifejezetten gyors segítségre van szükség. Ez az eszencia rendkívül hatékonyan alkalmazható baleseteknél, a balesetek utáni megrázkódtatás enyhítésére, a műtét utáni regenerálódás gyorsítására, allergiás rohamok vagy hirtelen fellépő fájdalmak (fejfájás, fogfájás, menstruációs panaszok, görcsök) esetén, illetve bármilyen érzelmi trauma kezelésére.

A Bach-virágterápia mindenki számára könnyen elérhető módszer. Ha felkeltette érdeklődését és még többet szeretne megtudni, lapozzon bele a Bach-virágterápia a mindennapokban című könyvbe.

http://viragterapia.lapozz.hu

http://bachterapia.linkindito.hu

Ugrás a tetejére

Denevérágy

A szerkezet kiválóan alkalmas : a gerinc nyújtására és az izomfeszültség csökkentésére. Jótékony hatással van a gerincsérv műtét nélküli v. műtét utáni kezelésére ( a porckorongok degenerációjának célirányos nyújtási terápiája során az alapvetően kétféle anyagú porckorong külső szilárdabb, rostos gyűrűjében és a belső kocsonyás magban a széthúzás miatt vákum keletkezik, ami az eredeti egészséges állapot felé mozdítja azt vissza ). Alkalmas gerinctájéki sérülések rehabilitációjára, deréktáji fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére, visszeres panaszok enyhítésére. A belső szervek keringését javítja. Rendszeres használata karbantartja az agyi ereket, megelőzve a stroke kialakulását.

Ugrás a tetejére

Reflexológia

Reflexológia = energetikai talpmasszázsterápia

A reflexológia kínai eredetű, közel 5000 éves gyógymód, de a régészeti leletek szerint az ókori Egyiptomban is ismerték a módszert, aztán mintha feledésbe merült volna. Reneszánszát 1913-tól éli: ekkor kezdte alkalmazni egy amerikai fül-orr-gégész, William Fitzgerald, aki zónaterápiának nevezte el. Az agy az, ami az ingereket felveszi és továbbadja a legnagyobb hiányt szenvedő szervünkhöz. Ezért talpmasszázzsal nagyon rossz dolgot nem tehetünk, mivel az ingerlés először az agyba, majd onnan megy tovább a szervekbe. Az orvoslásban ma már elfogadott gyógymód.

Több, mint 7000 idegvégződés található talpunkon, így alkalmas arra, hogy masszázs segítségével rajta keresztül az egész szervezetünket kezeljék. A talpmasszázs feladata, hogy a szervezet saját gyógyító erőit támogassa.

Hogyan működik a talpmasszázs?

A masszázs során a reflexológus különböző pontokra – a reflexzónákra – nyomást gyakorol. A zónákon keresztül ingerelhetőek vagy nyugtathatóak a különféle szervek. A megfelelő zónák masszírozásával nő az adott zónához rendelt szerved vérbősége, javul az anyagcseréje, keringése, fokozódik a méreganyagok kiválasztása. Ez utóbbi azért is fontos, mert a meddőség egyik gyakori oka a szervezet méreganyagokkal történő túltelítettsége, amely fokozottan jelentkezik az ivarsejtekben, és így gátolja a megtermékenyülést.

A masszázs szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is, így amennyiben babát szeretne, hasznos alternatíva lehet az esetleges orvosi kezelések kiegészítésére.

Mit jelenthet ha fáj a talpunk?

Amennyiben a talpunk bizonyos zónái a masszázsra érzékenyen reagálnak, akkor az azt jelenti, hogy a zónához tartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn.
A talpmasszázsnak tehát diagnosztikai funkciója is van.

Mi a reflexológia célja?

A reflexológia célja, hogy az emberi szervezet energetikai egyensúlyát visszaállítsa, és ezzel az egészséges életműködést biztosítsa, tehát a szervezet regenerálása, gyógyítása – természetes módon.

Mi a hatásmehanizmus ?

 • Serkenti a vér- és nyirokkeringést.
 • Erősíti az immunrendszert.
 • Elősegíti a salakanyagok kiválasztását.
 • Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését.
 • Fájdalomcsillapító hatással bír.
 • Stressz- illetve feszültségoldó hatása van.

A feszültségoldó hatás azért lényeges, mert az esetlegesen hosszan elhúzódó sikertelen próbálkozások a leendő kismamára fokozott lelki megterhelést rónak. A kudarcok miatti feszült lelkiállapot oldásában nagymértékben tud segíteni a masszázs, amely segít ellazulni, kikapcsolódni, energiával töltekezni.

Mikor érdemes alkalmazni?

 • Anyagcsere betegségek esetén.
 • Csökkent hormontermeléssel járó betegségek esetén: pl. pajzsmirigy-probléma.
 • Nőgyógyászati problémák esetén.
 • Szív- és keringési problémák esetén.
 • Asztma, allergia esetén.
 • Hólyag- és vesepanaszok esetén.
 • Emésztési zavarok kezelésére.
 • Reuma esetén.
 • Bőrproblémák javítására.

A talpmasszázs elsősorban kiegészítő terápia. Komolyabb panaszok esetén mindenképpen orvosi segítséget is igénybe kell venni.

Milyen gyakran érdemes kezelésre járni?

Ha a masszázs célja az egészséged megőrzése, a jó közérzet fenntartása, akkor elegendő havonta egyszer (illetve ahogy a szervezetünk kívánja) ellátogatnod egy masszázsra.

Amennyiben betegséget, valamilyen egészségügyi problémát szeretnél gyógyíttatni talpmasszázzsal, akkor ajánlatos hetente több alkalommal egy intenzív, minimum 8-10 alkalomból álló kezelésen részt venned. A kezelés hossza, intenzitása nagyban függ a probléma súlyosságától, illetve hogy a szervezeted hogyan reagál a masszázsokra.

Mikor nem szabad masszírozni?

Vannak helyzetek, amikor nem szabad masszázst alkalmazni, például:

 • lázas vagy
 • akut gyulladás van a szervezetedben
 • törött láb
 • gombás láb
 • gyulladt, visszeres láb
 • erősen dagadt, ödémás láb
 • veszélyeztetett terhesség
 • illetve súlyos szívbetegség, pacemaker esetén.

Vannak-e mellékhatások?

Mellékhatásai nincsenek, ugyanakkor a kezelés hatására a tünetek átmenetileg felerősödhetnek. Emellett előfordulhat a vizelet és a széklet ideiglenes sötétebbé válása, ez a talpmasszázs méregtelenítő hatásának köszönhető. Az izzadás is fokozódhat, ennek szintén méregtelenítő funkciója van, de átmeneti jellegű.

Ugrás a tetejére

Transzgenerációs epigenetikus kineziológia

Genetikai örökítő anyagunkhoz, a DNS-hez kapcsolódó metil csoportok meghatározott mintázatot alkotnak. A metilációs mintázat minden embernél az évek során környezeti hatásokra változik.

A változások MÓDJA egy családon belül azonos, azaz ÖRÖKLŐDIK. Ez azt jelenti, hogy a genetikai anyag nem változik, de a gének működése igen, a gének EMLÉKEZNEK, a szerzett betegségek is átörökíthetőek az utódokra.
Az epigenetika, az öröklődő változások tudománya választ adhat jó néhány olyan kérdésre, amelyre eddig csak elméleti válaszaink léteztek.

Magyarázatot kapunk arra is, hogy miként lehet egy családban hajlam egy adott típusú betegségre anélkül, hogy bármilyen egytelmű nyoma lenne a DNS-ben.

Kineziológiai módszerekkel eredményesen kezelhetők ezek a jellegzetes problémák.
Speciális kineziológiai technikákkal feltérképezhető, hogy a melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a gének, amelyek a mi életünkben a problémákat okozzák. A kezelések során komoly eredményt érhetünk el táplálkozási szokásaink azonosításával (metabolikus folyamatok), valamint lelki traumáink, letapadt, leragadt érzelmeink felderítésével és korrekciójával (rekonstrukciójával). Megváltozott emberi kapcsolatok, fogyás, kiegyensúlyozott életvitel a legbiztosabb jelei a változásnak. Mivel generációs problémával dolgozunk, így a kezelések pozitív hatása kliensünk családjában is érvényesül.

Ugrás a tetejére

Quantum mágneses rezgésanalizátor

Állapotfelmérés

A kvantumrezonanciás – mágneses elemzőben az orvostudomány, a bioinformatika, az elektrotechnika és számos más tudomány legmodernebb eredményei testesülnek meg. A kvantum medicina adja az elméleti hátterét, melyre alapozva egy korszerű elektromos készülékkel felmérhető az emberi test sejtjei által kibocsájtott gyenge mágneses mező tudományos elemzés céljából. Így pedig fel tudjuk mérni és meg tudjuk határozni a tesztelt személy egészségi állapotát és fő problémáit, megfogalmazva a legfontosabb prevenciós javaslatokat.

A kvantumrezonanciás – mágneses elemző lehetővé teszi az egyénre szabott, teljes testre kiterjedő egészségügyi tanácsadást, elősegítve az egészségtudomány fejlődését: teljes képet ad.

A készülék jellemzői

 1. Professzionális Több millió eset tanulmányozását követően alakították ki a végleges Quantum Analitikai készüléket.
 2. Átfogó. A készülék az emberi test széleskörű vizsgálatára képes. A vizsgálatot követően 159 (férfiaknál 154) behatároló tesztjelentést kapunk a 20 féle élettani terület működéséről.
 3. Pontos A statisztikai elemzéseket szigorúan a tudományos metódusoknak megfelelően végzik. A készülék mérési pontossága a klinikai labor eredményhez viszonyítva elérheti a 85%-ot, ami a kategóriájában kiválónak mondható.
 4. Preventív Ez az eszköz már azelőtt kimutathatja az egészségben bekövetkezett változásokat, mielőtt azok fizikai tünet szinten megjelennének. A korai felismerés lehetővé teszi az időben történő kezelés megkezdését.
 5. Kényelmes A készülékkel az egészségi állapot bárhol, bármikor ellenőrizhető. Ezzel időt spórolhatunk meg a tesztelt személyeknek (bejelentkezés - hosszú sorban állások, leletre való várakozás
 6. Gazdaságos A vizsgálat ára az átlagember számára elérhető és elfogadható.
 7. Biztonságos A tesztelés non - invazív, nem hatol be, nem sérti az emberi testet, így azok is igénybe vehetik, akik rettegnek a vizsgálatoktól, vérvételtől.
Ugrás a tetejére

Lélekhang oldás

Filotás Mária által le-hozott és kifejlesztett módszer, amely oldja a lélek korábbi sérüléseit és átalakítja az ember életét, értékrendszerét.

„ Ez a módszer már nem a tudatalatti végtelen vermét tisztítja, hanem a lelket, amely tartósan és véglegesen megszabadít negatív megtapasztalásoktól és berögződésektől.A technika egyedisége az átadott forradalmi energiában és a hozzá kapcsolódó magasan fejlett segítő intelligenciák jelenlétében van.Egyetlen alkalommal ritkaság, hogy bárki tartósan meggyógyuljon, hiszen a lélek sem egyetlen alkalommal szerezte be sérüléseit. A lélek tanulni jött a Földre és azért, hogy végigjárja a fejlődés lépcsőfokait. A lélek újraél mindent, melyet valaha nem tudott elfeledni, legyen az egykori boldogsága vagy saját szenvedése, melyet természetesen ebben a testben nem szeretne tovább élni. Nem véletlen, ha ezt elolvasod. És az sem, ha amin keresztülmentél már annyira megtört, hogy kifutnál a világból. A lélek vissza akar emlékezni a múltra és ami fájt, azt jóvá tenni. Nem csak minket bántottak, hanem mi is voltunk a másik oldalon. Minden, amit korábban okoztál, legyen az jó vagy rossz, megjelenik az életedben, akár akarod, akár nem. De nem csak ennyi az egész.A módszerrel felfedheted életed azon szereplőit, akikre most is kincsként kellene vigyáznod, megtudhatod mi az oka anyagi nehézségeidnek, vagy a társaddal miért rágjátok a küszöböt ahelyett, hogy boldogan élnétek együtt.

Amikor azt hallod, hogy itt a világvége, el ne hidd, de valami a vége felé közeledik. Ez pedig a Te újjászületéseid száma. Ha fellebbented a fátylat elmúlt életeidről, melyek még most is hatással vannak Rád, és kiszűröd az okát annak, miért kell még őrölnöd a malmot az inkarnáció igájában, a lélek megadja a választ.

Egy állomás ez az élet és további állomások jönnek az újjászületésekben. De nem mindegy az hol fog zajlani. Újra itt a Földön nehéz körülmények között vagy egy magasabb rezgésen. Itt és most van lehetőséged változtatni életeden, és lelkedet emelni. A Föld paradicsom is lehet, ám előtte fel kell dolgoznod a múltadat és azt a jelenben lehet megtenni….

Bizonyos dolgok a fejlődés és az elme átalakulása végett elkerülhetetlenek, de nem mindegy mekkorát szól az a pofon, kibírható-e vagy a földig rombol. A fejlődés felgyorsulásával a megtapasztalások is besűrűsödtek. Egyetlen hónap alatt akár több év megtapasztalásait is megélhetjük, és miért ne enyhítsünk azzal rajta, hogy elébe megyünk? Ugyanis nem mindent kell fizikai síkon megélni. Tény, hogy minden amit valaha, valamelyik korábbi életünkben nem dolgoztunk fel, az most leérkezik és megnyilvánul a fizikai világban, hogy oldjuk meg…  Nagyon sok ilyen megtapasztalást szellemi szinten is kilehet oldani és nem feltétlenül kell azt a pofont olyan erővel megkapni.

A felemelkedés erről szól. Az ember ha Önmagában keresi az okokat, akkor meg is találja azokat. Tudatosodás. Mert minden belőlünk fakad. Oly mértékben besűrűsödtek a megtapasztalások, hogy nincs idő tétovázásraés nem máson, hanem magunkon kell a változtatásokat eszközölni.

A környezetben vagy a másik emberben keresett okokkal, netán vádaskodásokkal végre fel kell hagyni! Az idő és így a megtapasztalások felgyorsultak, így az egyetlen mód a megértésre : az Önvizsgálat! „
Ugrás a tetejére